SKRIVET: 2010-04-29, kl 21:41:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

23/4-10 Hoppning

SKRIVET: 2010-04-29, kl 20:56:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bilder från hoppning

Nu kommer det en massa bilder från när jag hoppade för Daniel senast. Fick de precis från Anko. Bilder kommer i nästa inlägg, måste hoppa i duschen innan, hihi.

SKRIVET: 2010-04-29, kl 19:32:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hur jag skulle matcha

Mickis tycker att jag ska tala om du har skulle matcha med färger på ex. Schabrak och lindor på olika färger av häst , haha. Tar färgerna Skimmel (Pijano), Svart (Oliwer), Brun (Wege) och Fux (Zamena).


"Modeller": Felicia Skoog(jag) och Wege.


"Modeller": Felicia Skoog(jag) och Zamena


"Modeller": Emma Csendes och Virgio Pijano


"Modeller": Michaela Paldin och Oliwer Twist

Ungefår så här skulle jag matcha om jag hade de här färgerna på häst.

SKRIVET: 2010-04-29, kl 19:09:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Herregud vad jag saknar

Saknaden gör verkligen ont. Saknar hans mule att pussa på. Saknar honom över hela mitt hjärta. Tror faktist inte jag älskat en häst lika mycket som jag älskar honom! Det gör så ont..
Älskar dig hjärtat!

SKRIVET: 2010-04-28, kl 22:19:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Från Teneriffa

Emma här har du från när jag red i Teneriffa!





Detta är då från när jag är på träningsläger i Teneriffa. Så då var det några på träningslägret som gillade hästar och red. Så då fixade vi typ så vi kunde åka och rida. Så fick vi rida en lektion. De snackade engelska så det var grymt svårt måste jag säga. Men roligt.

Ni behöver inte sitta och skratta för att jag ser ut som en mongo, haha!
Är jätteliten jag vet!

SKRIVET: 2010-04-28, kl 22:13:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

GRATTIS PIJANO!

Måste bara säga grattis till underbara Pijano som fyller hela 14 år idag!
Han fick två kg morötter av Emma, då blidde han glad.





Sen måste jag nästa tillägga att han fick hoppa som är det bästa han vet. Så det har vart en bra födelsedag förutom en present tror jag. Som var en vaccinationsspruta av Eva, haha!

SKRIVET: 2010-04-28, kl 22:06:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ute hos Furybus

Var ute hos Furybus tillsammans med Emma idag. Jag skulle ridit för Daniel, men han hade annat och göra. Så blev lite träning på rakbanan för Furys del idag. Han kändes jättefin. Väldigt tittig på massa konstiga saker, så blev lite irriterad till slut då det inte ens var något där. Men sen när vi började trava var han hur fin som helst. Kunde nästan trava på helt långa tyglar och han gick bra. Något pigg men det är bara bra med honom.


Foto: Anko

Måste säga att jag känner att han börjar få bättre kondis. Kommer ihåg första gånen jag red på rakbanan då var han helt genomsvättig typ. Jag rider precis som jag gjorde första gången och han är bara lite svettig vid sadeljorden, så det är bra!

Nöjd med busponnyn idag!

SKRIVET: 2010-04-26, kl 22:27:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fotograf?

Ingen som är sugen på att komma ut och fota mig och Emma någon dag? Haha. Lovar vi bits inte. Vi har lyckats få med Anko ut några gånger nu så hon kan också intyga på att vi inte bits!

Nej men tänkte, vi gillar alltid att få bilder, så om någon vill är det bara att höra av sig till mig eller till Emma!

SKRIVET: 2010-04-26, kl 22:21:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ingen ridning idag

Idag blev det ingen ridning, jättetråkigt. Jag som var så ridsugen! Nej men jag började på min gröna kort kurs idag. Ganska långtråkigt då man vet det mesta som berättas. I alla fall idag, kommer väl nya saker nästa gång. Lite pinsamt när alla är jätte små och jag är äldst också... Bara tråkigt att man inte fick rida. Speciellt när vi slutar kvart över 8 och vi börjar 8. Men men, måste ta grönt kort. Så det är bara att stå ut. Ska göra kursen på söndagar istället tills vidare.



Måste säga att det var gaaanska jobbigt att sitta i två timmar och ha "lektion" när man vart i skolan för första gången på fem veckor efter praktiken idag. Blä, haha!

SKRIVET: 2010-04-25, kl 22:05:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kommer alltid älska

SKRIVET: 2010-04-25, kl 22:00:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Red Pijano

Som sagt idag fick jag testa lilla Pijano. Haha jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Gick iallafall väldigt bra tycker jag. Han skötte sig och ville till och med sänka sig lite, haha. Jag är stolt. För er som inte vet är han GRYMT SVÅR! Faktist den svåraste hästen jag suttit på. Därför jag är extra nöjd när jag fick honom att jobba lite i traven, haha!

Pijano gick runt där och undrade varför inte Emma satt på ryggen. Det tyckte han va jätte konstigt. Så han tyckte det var enu skönare när jag hoppade av sen. Men det var roligt i alla fall. Måste bara säga det igen jag är STOLT, woho.. Tack så mycket för att jag fick testa Emma, Jätteskoj!



Ni behöver inte komentera något "tips" eller något. Emma stog på mitten och sa åt mig vad jag skulle göra och hur. Så jag lyssnade på varenda ord. Och eftersom han är så pass svår så ser det lite halvdant ut!

SKRIVET: 2010-04-25, kl 21:48:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Träning på rakbanan

Idag blev det träning på rakbanan. Började med att stå ute i det härliga vädret och borsta. Sen så stälde jag in honom ett tag så fick jag rida P (kommer om det i nästa inlägg). När jag hade ridit klart så red Emma P lite och jag fixade iordning Fury. Sen skrittade vi bort till rakbanan och hon visade någon skogsväg som vi också skrittade. Sen travade jag två längder, galopp en och sen joggade jag av. Och sen hoppade jag av och skrittade av honom. Han var jättefin idag. Gick som jag ville hela tiden. Han fick länga sig lite extra i både galoppen och traven så han gick på lite mer, framåt och neråt. Så är nöjd med honom idag han var jätteduktig.







Måste bara säga att han är världens underbaraste lilla ponny. Kärlek till han! <3

SKRIVET: 2010-04-25, kl 21:36:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Snodda från Ankos BDB


Nej nej min häst blev inte alls busig haha!

SKRIVET: 2010-04-25, kl 11:20:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stallet snart

Då ska man till stallet, yäy. Ska träffa Emma och kanske Issi på tåget om ungefär en timme. Ska rida Fury på rakbanan idag. Så han får träna lite rakt fram. Så det blir nog toppen ska ni se. Saknar faktist honom även fast jag var ute i förrgår. Sen ska jag kanske rida en av Daniels större hästar som håller på att sättas igång för den behövdes skrittas. Men man får se. Sen är det en massa smörj jobb idag. Men det kommer bli bra. Bloggar om dagen när jag kommer hem.

SKRIVET: 2010-04-24, kl 13:27:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Foto: Anko

Tänkte visa lite bilder som Anko fotade förr förra gången hon var med. Då jag red på Wege. Det var på hösten så det var otroliga färger.









SKRIVET: 2010-04-24, kl 13:19:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hoppade igår

Kommer hur det gick att hoppa igår och bilder ikväll när jag fått de av Anko. Ni får en bild jag snodde från hennes bdb så länge. Måste säga att bilderna blev otroliga (somvanligt). Bara det att jag rider som en riktig kratta. Men han var iallafall duktig.

Och måste tacka Anko för att hon hänger med frivilligt ut och fotar. Otroligt snällt! Jag och Emma har en väldig tur som har haft med en sån grym fotograf de senaste gångerna!

SKRIVET: 2010-04-22, kl 21:01:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fury imorgon

Imorgon ska man ut till plutten då tillsammans med Emma & Anko. Ska hoppa lite för Daniel tror jag tillsammans med Emma på volten. Sen ska Anko fota lite, eftersom vi inte red förra gången hon va med.. Ska bli jätteroligt!



Haha, ponnyn hoppar som en jag vet inte vad haha... Gulle!

SKRIVET: 2010-04-21, kl 22:07:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Länkbyte

Någon som har seriöst länkbyte? Så kan ni höra av er.

SKRIVET: 2010-04-21, kl 22:06:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Foto "jobb"

Fick förfrågan att blogga om mina foto "jobb". Fotade väldigt mycket förut och fick ganska mycket foto "jobb". Jobbade inte med dig. Men åkte ut ganska mycket förut och så. Men inte mycket längre. Fotar mest Emma och Pijano. Kan slänga upp någon bild från något fotojobb jag hade förut.

Första bilden är från i sommras då jag egentligen skulle vara med och skoj tävla. Men bröt armen. Då blev jag deras fotograf istället. Det var inte så seriöst men jag fotade i allafall.

 

Sen den andra bilden är när jag förta gången träffade Emma. Då var jag bara där för foto jobb. Bilderna va ganska kassa men här är någon. Känner inte igen honom..!

SKRIVET: 2010-04-21, kl 21:42:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mickis Gästbloggar xD

Hahaha jag har aldrig gästbloggat förut så vi får se hur det här går xD

Men iallafall så kan jag börja med att pressentera mig lite kort.
Jag heter Mickis och fyller 16 år till sommaren. Jag bor i knivsta utanför uppsala långt ut på landet. Jag har en egen häst som heter Oliwer, som är en knäpp valack född 94, jag har haft honom sen 2007. Men han har varit lite av en problem häst eller vad man nu ska säga. Men det är en lång historia... haha :D

Som ni kanske tidigare har läst är det jag som rider western,  Fille har mobbat mig länge för det. Hon trottsade mig och sa att hon aldrig i hela sitt liv skulle rida western, sen kom Zamena in i bilden och det slutade med att det var skit nära att hon skulle tävla en klass i western, men tack vare lite strul med ägaren blev det inte så.. Vilket var synd tycker jag, sen har hon ju också ridit lite working equtation eller hur det nu stavas.. det räknas ju lite som western tycker jag (a)

Men i allafall så tävlar jag och tränar westernriding, vilket jag tycker är super kul! :) Även fast vi inte har kommit så långt med tävlandet (vi ska starta vår 5 westerntävling nästa söndag) så sattsar jag på SM nästa år. Det är bara att hoppas att vi kan hålla nerverna på plats och vänja oss vid tävlingsplatserna så ska det nog gå bra.

Jag träffade Fille (hahah typ bara jag som säger Fille) för ungefär 9 år sen. Så vi har känt varandra super länge verkligen! ;O mer än halva mitt liv! Vi har verkligen varit super bra kompisar i evigheter, men imed att jag skulle flytta så har vi tappat kontakten lite :/ vilket är väldigt synd eftersom Fille är en av de bästa kompisar jag har! <3

Måste bara säga att Fille är grym på att rida! Hon har verkligen känsla för hästarna! Min häst tex litar inte på vem som helst och låter sig inte heller hanteras av alla. Men Fille acepterade han direkt!

jag älskar dig ! <3

jadu vet inte vad jag ska skriva mera ><
hoppas det duger? :D
juste! mig hittar ni på www.majckis.blogg.se som är en blogg om mitt hästliv :)

SKRIVET: 2010-04-21, kl 21:17:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Världens bästa hästar

Världens bästa utan tvekan! <3

SKRIVET: 2010-04-21, kl 12:01:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fury igår

Va ute med Emma igår och red Fury och hon Pijano. Började med att vi skrittade fram i kanske 30 min. Sen väntade vi på att lektionen som va på ridvolten skulle sluta. Sen när den hade gjordt det så red Emma själv och jag red för Daniel. Väldigt nöjd med honom bit vis. Men ibland blir han jättelat och lyssnar inte för fem öre. Men han blev fin till slut så är nöjd!

SKRIVET: 2010-04-21, kl 11:58:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vetra i måndags

Anledningen till att jag inte bloggade i måndags var att jag var i stallet och red. Red på Vetra. Hon kändes otroligt bra, något pigg men det är hon typ alltid. Hon gick i väldigt stadig form hela passet. Och i slutet kunde hon till och med sänka sig. Men i galoppen, visst hon fattade bra. Men när vi skulle samla galoppen gick det verkligen inte. Hon bara krullade i hopp nacken och sprang, haha. Men jag är nöjd med henne. Skönt att sitta på hennes rygg igen, har saknat henne!

SKRIVET: 2010-04-21, kl 11:48:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Foto: Angelica

Nu kommer det lite proträtt bilder som Angelica var med och fotade. Så enjoy!























SKRIVET: 2010-04-21, kl 11:29:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dålig update...

...Förlåt så mycket för den dåliga updaten, men har vart lite för mycket stall och jobb. Men nu ska jag ta igen det!

SKRIVET: 2010-04-18, kl 23:25:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kommer imorgon

Mer bilder från idag kommer imorgon, då jag är så trött att jag nästan trillar av stolen. Så bilder kommer imorgon när jag kommer hem.

SKRIVET: 2010-04-18, kl 23:22:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mitt privatliv

Någon som är intresserad av mitt "vanligaliv" så finns det på chillafilla.blogg.se. Orkar inte blogga om både vanligaliv och mitt hästliv på samma. Så om någon undrar varför jag inte skriver något om det så finns det på chillafilla. Ska ändra heddern, haha!

SKRIVET: 2010-04-18, kl 23:09:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Varför?

Man har en dröm, varför är det alltid någon som ska komma och förstöra den då?
Jag har haft en dröm som gick åt helvete.
Inte bara en gång, inte bara två, inte bara tre, utan fler..
På grund av en massa skitmänniskor..
Varför kan inte drömmen få bli verklighet någon gång?

SKRIVET: 2010-04-18, kl 23:04:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Test

(Medryttar) Hästen

Hästens namn: Fury-Bus
Hur länge har du haft den: I ungefär två veckor
Tävlat den i hoppning:  Nej
Tävlat den i dressyr: Nej

Tävlat den i annat: Nej

Hästens färg: skimmel

Hästens ålder: 7

Har ni vunnit: nej


Ryttaren
Ryttarens namn: Felicia Skoog
Ryttares ålder: 16 år
Ryttarens favoritgren: hoppning & dressyr

Ryttarens minst omtyckta gren: vet inte..

Ryttarens bästa sida: haha vet inte
Ryttarens sämsta sida: att jag har problem att vrida om vänsterhanden och att virda om mina skänklar.
Ryttarens skräck: Att hästen gör illa sig pga av mig
Är slarvig med: Inte så mycket faktist

Är noggrann med: allt typ


SKRIVET: 2010-04-18, kl 22:19:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Smakprov

Här får ni ett smakprov från dagens bilder som Anko har fotat. Resten kommer när min "snabba" dator har tagit emot de. Så här har ni bara ett smakprov då!



Dagen har sett ut så här: Börjar med att jag och Emma (sov hos henne) halv springer till tåget. Ska typ precis gå ner till det när vi får reda på att Anko har missat tåget. Så vi åkte till Märsta och väntade på henne. Sen väntade vi i två timmar på bussen till stallet i Sigtuna. Väl i stallet så kan ingen utav oss rida. Så vi lallar runt lite först. Det var en liten tjej, Daniels syssling som hoppade Fury idag. Så jag väntade tills de va klara. Efter ett tag så gick vi ut på gräsplätten vid stallet och fotade lite. Underbara bilder!! Kommer fler snart. Tack för att du följde med Anko!

SKRIVET: 2010-04-18, kl 22:03:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mer ridbilder från igår

Nu kom det upp några bilder iallafall!

SKRIVET: 2010-04-18, kl 10:19:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Emma red Fury

Som sagt så testade Emma rida på lilla Fury igår. Hon var jätteduktig som vanligt. Det är roligt att se andra rida på honom, det är faktist första gången. Sen tycker ajg att det är bra att just Emma testar för att då känner hon honom lite mer och kan ge något tips och så. Så jag tycker att det var roligt. Han såg fin och avslappnad ut.



Kommer lite fler bilder ikväll!

SKRIVET: 2010-04-17, kl 23:29:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fury blev dressyrponny

Idag så gjorde vi lilla Fury till en dressyrponny. Han fick lindor och flätor. Grymt snygg blev han iallafall. Man såg hans långa hals mycket bättre. Han blev iallafall grymt snygg min lilla plutt.

Ridpasset gick bra. Han kändes jättefin idag. Var väldigt framåt vilket är roligt. Hade otroligt stagit form hela tiden. Så jag är jättenöjd med honom idag. Börjar få till galopp fattningarna nu också. Jag har nämligen en tendens till att lätta lite lite i sadeln och då slängtravar han. Men börjar få till det bättre och bättre. Man känner verkligen på honom när man gör rätt. Så det är skönt. Red inte så länge, travade han lite och toh någon galopp i båda varven. Sen fick Emma testa lite, bloggar om det i nästa inlägg. Sen skrittade vi av honom på rakbanan. Måste säga att han börjar få respekt för mig. Förut när man ledde honom så manglade han på mig, nu gick han jättesnällt bakom. Så är grymt nöjd med lillponnyn.














Foto: Emma Csendes

SKRIVET: 2010-04-17, kl 23:11:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Luxia igår

Red Luxia igår på ridskolan. Tråkigt att man inte får Vetra men det var roligt ändå. Kändes bättre denna gång. Hon kom på plats mycket snabbare och jag lyckades få till min hand mycket bättre. Hon fick lite damp ryck då och då, då stannade hon bara från trav och vägrade röra sig framåt. När man la på skänkeln hoppade hon fram i bocksprång.. haha!

SKRIVET: 2010-04-16, kl 16:08:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Video från 4/8-10

Här kommer en video från när jag marktränade för Daniel den 4/8-10. Skuttar lite i slutet.


Kvalitén är usel, men ni får stå ut.

SKRIVET: 2010-04-16, kl 14:55:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

En sak ni inte visste

Nu ska jag berätta någon ni kanske inte visste. Min blogg heter wege.blogg.se för att jag hedrar min älskade lilla ponny. Han måste ju få leva vidare i mitt hjärta någonstans så då fick det bli att bloggen heter Wege. Det var Emma som kom på den smarta idén så jag måste ju säga tack till henne!


Foto: Anko

SKRIVET: 2010-04-16, kl 14:50:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Saknar..


You are my everything.
You are my star.
You are the one I will always love.

SKRIVET: 2010-04-16, kl 14:35:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vällingby ikväll

Ska rida ikväll på vällingby. Hoppas som vanligt på att man får rida Vetra. Hon är min lilla plutt häst. Egentligen är hon inte riktigt min typ av ponny. Hon är lite för "stor" eller vad man ska säga. Men hon är otroligt rolig att rida på. Hon ser seg ut men hon ligger på som en liten galning. När man hittat hennes "knappar" så finns det inget bättre! 

SKRIVET: 2010-04-15, kl 21:58:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Olika hjälptyglar

Fick förfrågan om att blogga om vad jag tycker om olika hjälptyglar de hon tyckte jag skulle skriva om va: Martingal och Graman. Vill bara säga innan att jag själv har ridit med alla. Men gillar inte att rida med någon utav de! När jag skriver detta så menar jag inget illa till de som rider med det.

Martingal: Jag tycker att martingal är onödigt. Visst är hästen jätteryckig i huvudet eller vad jag ska säga så tycker jag att man kan sätta på en martingal. Men annars så tycker jag att man ska lära sig att rida sin häst. Du ska kunna ha kontroll på den ändå. Men martingal är ändå inte den "farligaste" hjälptygeln eller vad man ska säga.

Graman: Som sagt gillar inte någon hjälptygel. Tycker man ska kunna rida sin häst utan. Men jag hade graman en gång när jag inte kunde stanna min häst efter hinder. Och det var jättebra. Men ajg tycker inte att man ska rida på det hela tiden.


Bilder lånade från Google.

Måste säga rent spåntant att jag tycker att det ser mer proffsigt ut om man ex. står och fotar på en tävling när ryttaren kommer in utan hjälptyglar än om den kommer in med. Då visar man lite att man kan rida sin häst. Visst alla hästar är olika det är inte det jag säger!

Själv satsar jag på att inte rida med någon hjälptygel alls på hästarna jag rider. Som på Fury har jag ingen hjälptygel.

SKRIVET: 2010-04-15, kl 21:38:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

BUSTER!

Aw, hittade massa bilder på lilla Buster. Han är så otroligt söt. Buster är en arabkorsning, b-ponny. Som jag red sommaren 07. Då jag var på Okna tillsammans med Mickis. Typ världens sötaste lilla ponny är han. Otroligt gullig. Vi hade jätteroligt tillsammans. Och den sommaren. Snacka om att det bara va häst i två veckor eller va det nu var. Vår uppgit va att rida alla hästar som skulle gå med på ridläger, roligt var det iallafall.

Slänger upp några bilder på Buster då.





SKRIVET: 2010-04-15, kl 21:04:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sofia Nordin här, gästbloggar

Hejhej alla läsare :D

Jag heter då Sofia Nordin, jag är 14 år (fyller 15 i sommar) och jag bor i Gustavsberg. Rätt långt ifrån Filla haha (: Eller inte jätte men ganska =D Jag rider iallafall på ridskola, Värmdö Ridklubb och på min medryttarponny Ariel. Är i stallet nästan alla dagar i veckan (y)

Jag och Felicia lärde faktiskt kännar varandra genom stallet.se... Haha, vilka minnen. VI började iallafall prata på msn och hade typ videosamtal varenda dag! Shit vilka minnen! Vi snackade nog via msn i kanske ett år (?) innan vi träffades för första gången, det var sommaren 2006! Filla följde med till stallet och sen dagen efter så var vi hos hennes farmor och farfar ute i strömma (: Sjukt kul var det. Sen träffades vi typ varenda helg, åkte på tävlingar, fotade, var i stallet, ja allt :D Det var hur kul som helst! Sen när hon började rida Pigge så tappade vi kontakten ganska mycket, snackade någon gång ibland på msn och så, men inte mycket mera... :( Det var sjukt tråkigt, med tanke på allt kul vi gjort. Sen var vi lite då och då, men nu så pratar vi bara på msn, inprincip. Vå båda har sjukt mycket med hästarna och skolan, det finns inte så mycket tid över! Men jag hoppas att vi alltid kommer fortsätta snacka och "hålla kontakten" på ett eller annat sätt. För mellan sommaren 2006 till typ vintern 2008 kommer jag alltid komma ihåg, det var den tiden då vi var med varandra hela tiden, bästa tiden (y) Saknar dig <3


Jag och Ariel på bilden då :D
Jag finns annars på alltidnordin.blogg.se och absolutariel.blogg.se ! :D

Hare BÄST !

SKRIVET: 2010-04-15, kl 15:02:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Motionsträning med Fury

Igår innan jagandet av hästar började så red jag Fury-Bus på rakbanan. Emma hängde med och satta och fotade lite (tack). Motionstränade Fury lite. Red två längor skritt, två trav, en galopp, en trav och en tredjedel skritt. Han var väldigt framåt vilket var trevligt. Han var allmänt fin. Ville springa i galoppen i början. Med huvudet rakt upp i vädret. Men efter ett tag fick han en bra luftig galopp och i djup form. Så då var han jätteduktig. Han gick bäst i traven sista längan. Första har han "rädd" för allt och ville titta på allt. Andra började han vänja sig och tredje gick han jättebra min lilla ponny. Så nöjd med ridpasset. Hoppade av och gick med honom hem sen. Spände upp sadelgjorden och nosgrimman. Så han blev nöjd!










Foto: Emma Csendes

SKRIVET: 2010-04-15, kl 14:18:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Facit på dålig kondis

Igår var nog den galnaste kvällen på länge. Jag var i stallet med Emma hon skulle precis gå in med Pijano i stallet. Då jag ser fyra hästar lösa. Jag hör Daniel skrika "För i helvete!". Jag försökte locka på de när de fortfarande var kvar på gården men det gick inte. Då ser jag hur alla fyra stiker ner på bilvägen (där de kör typ 90). Jag och Daniel sprang utav bara den. Jag släppte allt jag hade i händerna och bara sprang. Men jag hade morötterna kvar i handen. Jag och Daniel sprang först, tätt intill var pappan på gården. Sen efter ett tag kom Emma och Louise. Då hade vi fyra lösa hästar på en 90 väg. Jag tror aldrig mitt hjärta har slagit så hårt i hela mitt liv. Häst krakarna vägrade ju att stanna. Så jag tror vi sprang efter de i en halv timme eller något. Efter ett tag när man sprungit jättelångt på en asfalltsväg i stallskor och i uppförsbacke. Så ser jag inte Daniel eller hästarna längre. Efter tre sekunder hör jag hur de brakar i skogen och ut kommer alla fyra. Jag ställer mig mitt på vägen. Börjar prasla med min morotspåse. Och upp med händerna så de inte skulle springa ner mig. Den första hästen stannade bara till i tre sekunder. Medans den sista stannade upp så jag lyckades få tag i grimman. Då hör man hur Daniel skriker "Håll i allt du har". Så var det bara att göra. Tills det kom ett grimskaft och de hade fått in de andra tre hästarna. Med hjärtat i halsgropen så började vi gå tillbaka. Och måste bara säga att visa bilförare är så JÄVLA respektlösa. Saktar inte ner alls. Var otroligt nära på att köra rätt in i Daniel. En körde förbi i 100 km/h. Då undrar man verkligen vad de tänker med, jävla IDIOTER. Vi gick med alla fyra hästar längs bilvägen och Daniel springer fram och tillbaka för att få bilarna att sakta in. Då är det en tant som stannar och säger "Reflexer hade vart bra"... Man ba okej?!

Men alla hästar kom hem, vi var helt slut när vi kom tillbaka. Alla var livrädda. Men huvudsaken är att alla hästar mår bra. Alla är typ halta men heldre de än att de hade blivit påkörda av en bil. Så detta var min kväll igår. Svaret på varför jag inte orkade blogga också!

SKRIVET: 2010-04-13, kl 23:20:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min underbara katt

Hade tänkt att berätta lite om min älskade katt. Jag har inte bara hästintresse. Utan jag har också ett stort intresse för min lilla gråa katt. Han heter Spirre, är gamal nu. Men har haft honom ett bra tag. Skulle verkligen inte klara mig utan min lilla kisse. Han är som min bästavän! Älskar honom mer än något på denna jord..

SKRIVET: 2010-04-13, kl 23:00:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

-

Jag tror inte jag har älskat en häst lika mycket som jag älskar dig.
Jag tror inte jag kommer kunna älska en häst lika mycket som jag älskar dig.
Det är som ett svart hål i mitt hjärta utan dig.
Jag saknar dig varje dag som går.
Det går inte en ända minut utan att jag tänker på dig.
Jag kommer alltid älska dig, min lilla älskling!

SKRIVET: 2010-04-13, kl 11:46:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måste bara säga

Måste bara tala om. Förut när det var vi fyra så var vi verkligen oslagbara. Det var renlycka när det var vi fyra. Det var ren kärlek när det var vi fyra. Vi var helt enkelt BÄST!



Måste också bara säga att jag älskar Emma Csendes otroligt mycket!

SKRIVET: 2010-04-12, kl 23:48:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Komentera

Måste bara säga att ni är grymt dåliga på att komentera haha!
Ni får gärna slänga in en komentar om vad jag ska skriva om. Så kan bloggen bli bättre. Om ni har något önskemål så skriv gärna det! Och gärna om ni har någon annan komentar. Det skulle vara jätteroligt att få veta lite vad ni tycker!

Så släng in en komentar nu! :)

SKRIVET: 2010-04-12, kl 23:25:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

HAHA VI ÄGER ALLT

Så seriösa vi är men men. Videoblogg iallafall. Från i lördags!

SKRIVET: 2010-04-12, kl 23:24:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hoppade Vetra

När jag kom till stallet idag så blev jag faktist överlycklig. Fick min lilla bebis. Har inte ridit på henne på jättelänge eftersom hon har vart halt. Så äntligen fick jag min bebis. Får reda på innan jag skulle byta om att Åsa var på kurs så vi skulle hoppa för Anette. Jätteroligt tänkte jag. Så såg fram emot det jättemycket.

Gud vilken liten skitponny hon är. Hon hade lera till öronen. Sen när leran var borta så var hon grå. JÄTTEFULT. Försökte få bort det mesta. Hon va så mysig. Stog och lutade huvudet mot mitt bröst och såg allmänt glad ut.

Sen när vi red va hon grymt pigg. Blev förbannad på henne när hon bara ville springa när vi skulle trava emot hindren. Men hon var jätteduktig min lilla tjej. Hoppade en liten "bana" på slutet. Gick jättebra. Så är grymt nöjd med lektionen.



Måste bara säga att när dressyrgruppen ska hoppa är det inte snyggt! Haha. Typ alla kommer in med sporrar och långa spön haha. Men det gick ju bra det också!

SKRIVET: 2010-04-11, kl 22:50:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Älskade ponny!

SKRIVET: 2010-04-11, kl 22:46:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Film från igår

SKRIVET: 2010-04-11, kl 22:30:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Johanna Axelssons blogg

Nu tycker jag att alla ska besöka Johanna Axlessons hästblogg, då blir hon extra glad!
Johannashastblogg.blogg.se

SKRIVET: 2010-04-11, kl 22:20:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Emma & Pijano, WE

Idag så var vi i Kristineholm med Pijano, Uro, Eva och Louise. Det var nämligen en Regional WE (working equitation). Hängde med som hästskötare till Emma och Pijano (somvanligt). De var otroligt duktiga. Emma gjorde ett bra jobb i dressyren då han tycker det är extremt tråkigt. Sen i tekniken blev han lite överladdad men det löste sig bra ändå. I speeden skötte han sig jättebra men blev någon miss av Emma. Men i det stora hela var de otroligt duktiga.

Detta slutade med en tredje plats. Vilket är otroligt bra eftersom det är Emmas första Regionala tävling. Och att hon rider på en otroligt svår häst. Så stort GRATTIS till er!

 





Fler bilder kommer på pijano.blogg.se. Håll ut kik där!

SKRIVET: 2010-04-11, kl 21:59:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fury igår

Hade somsagt lilla Fury-Bus igår. Red lite dressyr själv på ridbanan. Han kändes mycket piggare och gladare än innan. Så det kändes bra. Han var väldigt stadig i formen idag. Kunde bli något kort. Men annars var han fin. Det är bara det att jag inte orkar rida honom i en timme. Det är så mycket att driva fram. Han är lite lat också så om du inte driver hela tiden så fuskar han. Men jag känner att vi utvecklas hela tiden, vilket är otroligt roligt.

Han är en sån underbar liten ponny så att det finns inte. Kan vara otroligt dryg när han ska in från hagen och bara mangla på. Men det är sånt man får träna på. Men gillar honom jättemycket. Han är jättefin!





Busponny i spolspiltan, sköljde av ben och benskydd.

SKRIVET: 2010-04-10, kl 11:12:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

R.I.P Full Speed

SKRIVET: 2010-04-10, kl 11:09:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Wege Damp

Hittade lite bilder på Wege-Damp på Emmas dator. Det är bilder från när hon rider i sommaras. Då han lekte vildhäst. Jag fick aldrig vara med om ett riktigt Wege-Damp. Men man har ju hört från ex. Emma vad han kunde hitta på. De ända folk sa va M-O-N-S-T-E-R.

Jag börjar nästan tro efter alla historier man har hört om honom att Emma hatade mig när hon ville att jag skulle börja rida honom, haha!



Slänger in någon bild när jag rider honom också. Hittade det också på Emmas dator.

SKRIVET: 2010-04-10, kl 00:14:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Luxia

Red på STORA Luxia idag. Sa till Åsa innan jag skulle rida att jag kommer känna mig jätte liten. Men det tvekade hon till. Tills jag hoppade upp. Då såg jag väldigt liten ut. Innan var jag bombis på att jag skulle flyga av, men jag klarade mig faktist. Fin häst måste jag erkänna.

Trodde den skulle ha större gångarter men var inte så stora. Hon var duktig men jag kunde verkligen inte styra. Helt plötsligt red vi in i väggen, haha. Duktig... Ett plus i kanten idag var att jag lyckades nästan hela ridpasset att vrida om min vänster hand. Så det var Åsa nöjd med. Så i det stora hela så var ridpasset helt okej faktist. Måste erkänna att det var ganska roligt att rida på henne ändå.



Åsa tyckte Vetra kunde slänga sig i väggen efter det här. Men det tycker VERKLIGEN inte jag. Vill ha min lilla plutt. Hon är trots allt bäst! 

SKRIVET: 2010-04-09, kl 23:17:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

VIDEOBLOGG!



Gör inte detta för att jag vill, UTAN DET ÄR STRAFF!!

SKRIVET: 2010-04-09, kl 22:53:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fuly idag

Skrittade bara ut på lilla Fuly idag tillsammans med Emma och Pijano. Fast Emma red typ på andra sidan rakbanan med sin halvt galna häst. Men Fury var ganska pigg idag faktist. Han fick extra havre så man kände faktist lite skillnad. Han var pigg och glad. Skrittade på glatt. Ökade ganska mycket när Emma och Pijano red förbi. Men det är inte så konstigt. Red i kanske 50 min eller något.





SKRIVET: 2010-04-09, kl 11:02:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ikväll blir det vällingby

Det var jättelänge sen jag red i vällingby faktist. Så ska bli roligt att rida lite ikväll. Hoppas på att jag får Vetra. Hoppas att hon har blivit bra igen. Då hon har vart halt en längre period. Men senast jag var i stallet så höll hon på att sättas igång. Så då borde jag få rida henne idag. Man får ju hoppas på det!

SKRIVET: 2010-04-09, kl 10:55:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Åker till Fury

Ska snart springa till bussen och åka med Emma till lilla Fury. Ska bara skritta ut i en timme idag. Han har gått mer än vad han vanligt vis brukar göra så då måste man ju ta det lite lugnt. Men det ska ändå bli mysigt att bara ut och skritta lite.

SKRIVET: 2010-04-08, kl 23:58:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hoppbilder

Sist men inte minst har vi lite hopp bilder då. Första gången jag hoppade honom då. Och första gången för honom på länge. Tränade först lite bommar. Det var han jätteduktig på. Sen hoppade vi några små hinder åt båda hållen. Han var jätteduktig. Sen skulle vi hoppa vattenmattan. Innan jag hoppade sa Daniel att han brukar dumma sig. Så jag var beredd på att behöva kämpa. Men vi kom över det första gången, som en katt dok. Men vi kom iallafall över.

Så här har ni lite bilder på det.














Foto: Emma Csendes

SKRIVET: 2010-04-08, kl 23:43:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Porträttbilder

Emma gick med och fotade lite när vi skrittade fram ute. Så här kommer lite porträtt bilder.

 

 

 

Foto: Emma Csendes

SKRIVET: 2010-04-08, kl 22:53:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Red Fury för Daniel

Red på Fury idag för Daniel. Blev lite jobb över bommar och några skutt. Fury var jätteduktig. Något trött. Men jag orkar verkligen inte driva hela tiden så delvis är det väl mitt fel. Men jag är nöjd med honom idag. Kändes bra i traven och galoppen. Har svårt för galoppfattningar från skritt då jag har en tendens att lyfta på rumpan när jag fattar. Inte mycket, men det lilla jag gör gör så att han bara slängtravar. Men fick till det några gånger.

Man känner verkligen när man gör rätt på honom. Då går han verkligen som en klocka. Jättefin är han. Hoppar gör han bra också. Vi hoppade den lilla vatten mattan. Han hoppade verkligen som en katt.
























Foto: Emma Csendes

SKRIVET: 2010-04-08, kl 22:27:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag har fått en ny häst

"Videoinlägg" tillsammans med den bästa.
Erkänn min nya häst, Lilleskutt är fin?!

SKRIVET: 2010-04-08, kl 01:00:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gästbloggning av Emma Csendes

Hejsanhoppsan allihopa!

Nu sitter jag här och bloggar på min bästa väns blogg och ja, mycket fantasi har jag ju inte.. Men iallafall. Jag tänkte skriva lite om våran vänskap, hur det började. Jag och Filla har inte känt varandra så jättelänge egentligen, men det känns på riktigt som att det har varit vi i en oändlighet! Första gången vi träffades på riktigt var i somras. Vi har stött på varandra på tävlingar och så tidigare, men det har typ varit "Ah, hej", inget mer. Jag tyckte faktiskt hon var en riktigt snobb först som startar en klubbtävling i dressyr och får nästan 100 %, haha!

Men iallafall, i somras så frågade jag om hon kunde hänga med ut och fota Pijano, eftersom jag sätt hur bra bilder hon tagit. Det var en skitpinsam stämning hela den dagen.. Menmen! Bra bilder blev det iallafall.. Och sen så red jag ett litet monster som behövde en medryttare och tänkte genast på Filla då. Så i typ slutet av sommaren kom hon och provred och det gick hur bra som helst! Jag fattar inte hur hon kunde rida det lilla monstret så otroligt bra, helt otroligt att se den utvecklingen. Sen dess har vi hållt ihop i vått och tort iallafall. Vi har så många helknasiga och helt störda minnen tillsammans, det är ingen idé att jag ens försöker skriva ner några, ingen kommer ändå fatta..! Jag tror inte jag träffat en människa med exakt den torra humorn som jag har och som garvar åt exakt samma grejer..

Det roliga är att vi gör precis allt tillsammans.. inte bara hästar - men mycket hästar också! =) Filla är min personliga hästskötare på tävling och så är det bara! Skulle aldrig vilja ha med någon annan, och blir skitsur när jag ser folk som frågar henne om att hänga med på tävlingar haha! Jag vill ha henne för mig själv! Jag fattar inte hur en människa kan vara så otroligt underbar, jag kan bara inte förstå det. Jag tackar.. gud för att jag hittade min tvilling! Eller ja.. jag tror inte på gud så jag får tacka någon annan. Jag skulle aldrig klara mig utan Felicia Skoog och då menar jag allvar, det skulle inte gå. Tack för allt, för allt du gjort för mig och för att du är min bästa vän, älskar dig mest av allt!



// Emma Csendes

SKRIVET: 2010-04-07, kl 23:50:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fler bilder från igår på Lillemåns Fury

Sitter hos Emma så jag snor lite fler bilder på mig och Fury från igår. Så nu kommer det lite bilder, enjoy.










Foto: Emma Csendes

SKRIVET: 2010-04-07, kl 21:19:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Western

Mobbar Michaela för att hon rider Western. Har inget emot det! , vet inte riktigt varför jag mobbar henne. Gör det bara. Men egentligen borde jag inte göra det eftersom jag red western ett tag på min älskade Zamena. Fast ska jag vara ärlig såg det inte bra ut. Hon var fin. Men jag såg ut som en dressyr ryttare i western sadel haha.

Erkänn jag ser ut som en dressyr ryttare i westernsadel? haha.

SKRIVET: 2010-04-07, kl 21:00:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vill ha sommar...

SKRIVET: 2010-04-07, kl 11:21:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Inget stall idag

Idag blir det inget stall vilket är tråkigt faktist. Men lilla Fury måste vila idag, då han gick två gånger igår. Så dår passar jag på att hänga med gamla klass kompisar. Men imorgon så ska jag ut med Emma & Eva till Fury igen. Ska bli jätteroligt att rida på den lilla krabaten igen. Tror vi kommer ha fullspäckat schema också, nämner inget om det.

SKRIVET: 2010-04-07, kl 01:42:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

<3

Det går inte en dag, en timme, en sekund utan att jag saknar dig till döds. Jag kommer alltid älska dig världens bästa häst!

SKRIVET: 2010-04-07, kl 01:39:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hästar på heddern

Tänkte tala om vilka hästar som är på heddern. Deras namn kan komma på bloggen då kan det vara bra med "ett ansikte till namnet".


Bilden längst till vänster av små rutorna är denna skönhet. Detta sto heter Zamena och är en arabkorsning. Red henne ett tag förut och hon var helt underbar. Den strulade det till sig med ägaren och så..


Denna lilla häst är andra bilden i rut-serien eller vad man nu säger. Hon heter Vetra och jag rider henne på ridskolan. Tävlar henne i dressyr och hon är grymt duktigt.


Denna lilla häst är trejde bilden i rut-serien eller vad man nu säger. Han är en liten B-ponny och jag red på honom för ett tag sen. Blev helt underbar i slutet. Saknar honom jättemycket!


Denna lilla häst är fjärde bilden i rut-serien eller vad man nu säger. Detta är Dracula. Ponnyn jag red på förut på ridskolan i över 3 år. Nu är han för gamal för min typ av grupp. Men hälsar ändå på honom varje gång jag är i stallet.


Denna lilla häst är sista bilden i rut-serien och de två bilderna till höger. Detta är du Fury. En otrolig liten ponny som jag precis börjat rida. Honom kommer ni få höra mycket om.


Sen har vi den bruna araben som galopperar. Detta är Wege. Min älskade lilla häst! Saknar honom VARJE sekund!

SKRIVET: 2010-04-07, kl 01:20:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Provridning av Fury

Som sagt idag provred jag lilla Fury. Skrittade först ut med Emma och Pijano. Sen red jag i en kvart max på volten (då han visats upp tidigare). Jag var helt slut. Vilken ponny är det ända jag har och säga. Steg som en stor häst. Var mycket häst att rida. Men en riktig grym ponny. Ska bli roligt att "rida till" honom lite. Han kan bli grymt fin med lite träning.
















Foto: Emma Csendes

SKRIVET: 2010-04-06, kl 23:44:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen till min blogg! Jag som driver den heter Felicia Skoog och är 16 år. Mina allra intressen är att rida, fota och vara med mina underbara vänner. Bor tillsammans med min familj i Bromma och min älskade katt. Har två äldre bröder och en yngre lillasyster.

Jag har ridit i 12 år nu. Inne på mitt 13. Har ridit på ridskola ända sen jag va 4, jag rider fortfarande kvar på samma ridskola. Just nu rider jag på vällingby 2 gånger i veckan , i ponnyspeciallen. Det är en dressyr inriktad grupp, den högsta inom ponny. Sen idag så började jag rida på lilla Fury. Som är en d-ponny, en grym ponny med storhäst gångarter. Ska rida till den lite så att ägaren sedan kan sälja honom. Ska bli otroligt roligt eftersom jag får komma ut och tävla och lite så. Innan Fury hade jag min älskade häst Wege. Han blev såld för en månad sen och det tog mig hårt. Men ska åka och hälsa på min älskling snart iallafall.

Nu har jag inte så mycket mer att säga. Ska blogga som en galning och jag hoppas ni gillar det!